Home > CD reviews > Liv Kristine – Libertine

Liv Kristine – Libertine

tekst: Gerianne Meijer

artiest: Live Kristine
album: Libertine
genre: pop/rock
release: 7 september 2012
label: Napalm Records

Liv Kristine is in de metal wereld voornamelijk bekend als frontvrouw van Leaves’ Eyes, maar deze kundige zangeres heeft inmiddels wel bewezen in haar eentje sterk te staan. Deze maand komt ze met haar vierde solo album ‘Libertine’ en dat is de opvolger van ‘Skintight’ uit 2011.

Opener ‘Interlude’ komt over als een serenade. Met een zachte gitaar en bijpassende, herkenbare zang is dit een goed voorproefje voor de rest van het album. Het nummer bevat elementen die velen aan Theatre Of Tragedy doen denken, dus voor de donkere muziekliefhebber ook zeker een aanrader.

Opvolger ‘Solve Me’ is uptempo door de stevige drums. Het nummer luistert goed weg afgezien van het refrein, waarin Liv op sommige momenten zo laag zingt dat het ietwat onprettig klinkt. Het is wel een nummer wat de roots van deze Noors, Duitse zangeres laat zien.

Na deze twee nummers is duidelijk dat het album te verdelen valt in twee soorten nummers: de breekbare, emotionele ‘ballades’ en de meer uptempo rock nummers. Een goed voorbeeld van de eerste soort is ‘ Silence’. De zang is gevoelig, maar niet over de top. De piano ondersteunt de vocalen goed. De overgang naar een wat zwaarder stuk met gitaar is wat voorspelbaar, maar wel smaakvol gedaan.

Duidelijk is dat Liv Kristine inmiddels erg goed weet wat ze met haar stem kan en deze ook uitermate benut. Ze zingt over het algemeen ook iets lager dan velen gewend zijn van haar, waardoor haar stem iets prettiger in het gehoor ligt. ‘Paris, Paris’ is een uptempo nummer en de eerste single. Het nummer is niet een erg goed voorbeeld voor de rest van het album, maar valt juist erg op door de wat folky sfeer en het Frans taalgebruik.

De zangeres geeft een draai aan haar stem, waardoor het geheel Franser klinkt. Wat mij betreft niet het sterkste nummer. De titeltrack is een knaller, zowel live als op het album. De gitaar is stevig, de drums zijn donker en er is ruimte voor de zang zonder aan stevigheid te verliezen. Het nummer wordt zelfs gesierd met een gitaarsolo. Dit is rock met de nodige dosis energie.

Als afsluiter is er gekozen voor een cover: ‘The Man With The Child In His Eyes’ van Kate Bush. Persoonlijk hou ik niet zo van covers als afsluiter, omdat het afdoet aan de eigenheid van het album. De cover is kwalitatief goed, maar voegt niets nieuws toe. Voor de fans wel een leuk extraatje.

Conclusie

Al met al is ‘Libertine’ een fijn uitstapje van de deze zangeres. Vergeleken met het vorige album, is dit nieuwste wapenfeit wat steviger. Liv Kristine laat zien haar stem nog op andere manieren te kunnen gebruiken, dan alleen hoog en engelachtig. Niet alle nummers zijn even noemenswaardig, maar het geheel luistert goed weg. Uiteraard voor de fans een aanrader, en voor liefhebbers die een kwalitatief goed pop- en rock album, zonder al teveel poespas, waarderen. Met uiteraard de goede zang van Liv Kristine op die centraal staat en kwaliteit garandeert.

Rating
8.0/10

Website
http://www.livkristine.com/

Advertisements
Categories: CD reviews Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: