Home > CD reviews > La Ventura – White Crow

La Ventura – White Crow

tekst: Gerianne Meijer
La Ventura - White Crowband: La Ventura
album: White Crow
genre: female fronted metal
release: 1 maart 2013
label: MII Recording Studio

La Ventura is een Nederlandse metalformatie die in 2008 met debuutalbum ‘A New Beginning’ kwam. Dit album was niet onverdienstelijk, maar bevatte nog wel wat minpunten. Voor hun tweede plaat genaamd ‘White Crow’ hebben ze flink de tijd genomen en zijn ze zelfs naar Frankrijk gereisd om daar de nummers op te nemen. Wat deze tijd en moeite met de muziek van La Ventura gedaan heeft, kan alleen een goede luisterbeurt uitwijzen.

Opener “Falling Down” laat in elk geval zien dat de band er geen doekjes om windt. Zonder noemenswaardige intro knalt het nummer uit de speakers. Stevige gitaren en dito zang vallen meteen op. Het is goed hoorbaar dat frontvrouw Carla van Huizen meer controle over haar stem heeft dan bij het debuutalbum. Zelfverzekerd en melodisch geeft ze het nummer kleur met haar zang. Het nummer is een aardige opwarmer, maar ik heb het idee dat er nog wel meer inzit.

Human Vanity” is als antwoord daarop dan ook sneller, raggend en bozer, met toonaangevende drums. Het refrein is pakkender, waardoor een balans ontstaat. Wat tevens ook wat van de lef van het nummer wegneemt.

Een van de betere nummer is “Close To You” dat opvalt door de melodische gitaar. Die roept haast een ballade sfeer op, terwijl het nummer toch stevig blijft. Het gebruik van de gitaren, bespeeld door Sascha Kondic is evenwichtig. Ook ligt de zang prettig in het gehoor, met hier en daar wat succesvolle uithalen.

De titeltrack is het ook waard om apart te noemen. Voor het eerst een stuk rustiger geluid, gemaakt door het keyboard en achtergrondarrangementen. Al snel zwelt de gitaar aan tot een ritmische deining, om vervolgens de rust helemaal op te slokken. Voor mijn gevoel zit er iets te veel herhaling in het nummer, maar dit kan ook bijdragen aan de sfeer.

Bij “Drowning” zijn het de drums die in eerste instantie aandacht eisen, waarna ze goed verweven worden met een interessant gitaargeluid. Carla zingt hier wat hoger en met een zachtere emotie, wat een fijne afwisseling is op dit album.

Afsluiter “Watch Me Go” is vrij bombastisch, door de stevige drums. De rest van het nummer volgt redelijk dezelfde lijn van de rest van het album: stevig, zeer degelijke zang en pakkende teksten.

Conclusie

La Ventura levert een degelijk tweede album af. Op een gegeven moment heb je de grote lijn wel door en komen er bij de laatste vier nummers weinig verrassingen meer voor. Dat is het grootste minpunt van dit album. Al weegt het niet op tegen de pluspunten. De zang van Van Huizen is duidelijk gegroeid, de productie steekt goed in elkaar en de balans tussen aandacht vragen en goed wegluisteren is overwegend goed. Dan mag alles wel een beetje op elkaar lijken, maar wat maakt dat uit als het zo lekker klinkt?

Rating
8.0/10

Website
http://www.la-ventura.com

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: