Home > News > Rock Meets Classic – avondvullend spektakel van wereldsterren in Kerkrade

Rock Meets Classic – avondvullend spektakel van wereldsterren in Kerkrade

tekst en foto’s: Andrea Beckers

Rock Meets Classic 2013-Chris Thompson 01Voor de zesde keer wordt Rock Meets Classic tour georganiseerd die Europa door gaat. Op het podium worden rock hits door wereldsterren gebracht met een klassiek tintje.

Nederland heeft voor het eerst dit evenement naar Kerkrade gehaald en met succes, gezien de grote toestroom bezoekers. Het is dan een aaneenschakeling van grote acts die de avond tot een spektakel maakt!

Klokslag acht uur stapt het Bohemian Symphony Orchestra Praque het podium in de Rodahal op. Na de introductie van het orkest en de Matt Sinner band, betreedt Chris Thompson het podium. Hij opent de avond in Kerkrade met het nummer “For You“. Zijn stem lijkt af en toe weg te vallen helaas, maar hij weet het publiek meteen op zijn hand te krijgen met zijn natuurlijk charisma.

Rock Meets Classic 2013-Bonnie, Steve, Eric 01Daarna is het de beurt aan niemand minder dan Steve Auguri van de rockband Journey. De nummers “Wheels In The Sky” , “Seperate Ways“en “Don’t Stop Believing” klinken door het orkest erg imposant.

Leuk detail is dat Steve “Kerkrade”op zijn hand had geschreven, de vraag is natuurlijk om te onthouden waar hij vandaag weer speelt of voor de sier. In ieder geval weet hij de zaal met gemak te enthousiasmeren.

Eric Bazilian is voor mij de meest onbekende ster van de hele line-up, maar hij weet mij en het publiek meteen te overtuigen met zijn stem en zijn gitaarspel. Het nummer “One Of Us“, geschreven voor Joan Osborne, klinkt fantastisch met het orkest.

Na de indrukwekkende vioolsolo van Brahms zijn Hungarian Dance, door een van de leden van het Bohemian Symphony Orchestra Praque volgt er een korte pauze.  Zo kunnen de orkestleden bijkomen. Het publiek, dat bestaat uit mensen van verschillende leeftijden en muziekinteresses, is zeer te spreken over het concert tot nu toe. Maar duidelijk is dat veel mensen voor de ‘tweede helft’ met Bonnie Tyler en Paul Rodgers gekomen zijn.

Rock Meets Classic 2013-Bonnie Tyler 03Na de pauze is het wederom de beurt aan Chris Thompson. Zijn nummer  “Mighty Quinn” wordt uit volle borst meegezongen door het publiek . En vanaf dat moment gaan steeds meer mensen staan. De sfeer zit er meteen weer goed in!

En dan is het de beurt aan Bonnie Tyler. Zij zingt haar allerbekendste nummers zoals “Total Eclipse Of The Heart” en “It’s A Heartache” . Haar stem is jammer genoeg niet optimaal, maar zij weet dit goed te maken door haar enthousiasme op het podium. Tijdens het optreden in Essen twee dagen later, blijkt Bonnie Tyler dan ook behoorlijk ziek te zijn en worden haar nummers geweldig gezongen door onder andere Amanda Somerville van het achtergrondkoor.

Als laatste stapt Paul Rodgers het podium op. De echte fans lopen naar het podium om van dichtbij foto’s te maken. Er wordt hard meegezongen met nummers als “Can’t Get Enough” en Shooting Star“. Het is natuurlijk ook een unieke setting om deze nummers in een grote setting met veel muzikanten te horen.

Rock Meets Classic 2013-Paul Rodgers 01Als laatste nummer  wordt  “All Right Now” ingezet en alle zangers komen het  op om samen met Paul het nummer te zingen. Een grote finale, vol bombast.

Niet alleen in de zaal in het een feest, maar op het podium wordt ook zichtbaar genoten door het orkest, achtergrondkoor en de Matt Sinner band, die trouwens de hele avond strak hun set spelen.

Als toegift wordt “Wishing Well” gespeeld en dan is het echt voorbij. Tevreden verlaat het publiek de Rodahal in Kerkrade en ik hoor veel mensen zeggen dat ze niet kunnen wachten tot Rock Meets Classic 2014. Een succesvolle eerste editie die hopelijk weer een vervolg krijgt!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: