Home > Concerts > Cortonville – Demodock finale gewonnen door Eisenhower

Cortonville – Demodock finale gewonnen door Eisenhower

tekst en foto’s: Sabrina Smit

Cortonville - foto Sabrina Smit 1Cortonville is het online platform van muzikant en DJ Eric Corton. Zo is hij is altijd op zoek naar nieuwe muzikale talenten. Demodock geeft talenten de kans om van zich te laten horen. Bezoekers konden een keuze maken uit diverse genres en stijlen. Uiteindelijk zijn er vier finalisten gekozen, die zich in het Patronaat te Haarlem presenteren: Model Depose, Andy, Eisenhouwer en Freestroke, die iedere vier nummers spelen.

Het Groningse Model Depose mag de spits afbijten. Vol energie en verve worden de nummers gespeeld. Ook is er veel interactie met het publiek. Leuk detail; een grote groep bezoekers  zijn met een touringcar uit Groningen gekomen. De band heeft raakvlakken met The Cure en de Editors, toch brengen ze een eigen geluid. Zanger Roeland klinkt helder en ze zijn zeker een goede kanshebber om de avond te winnen.

Totaal anders is de lieflijke Andy uit Amsterdam, met poppy singer-songwriter nummers. Qua compositie en opbouw steken de liedjes goed in elkaar. Haar lach is ontwapenend en ze steelt als snel je hart. Ze bespeelt haar toetsen op een energieke manier en heeft ook tijd om haar gevoelige stem te tonen. De djembé van Vernon is een mooie aanvulling. Wanneer ze niet alleen met Roland (toetsen) speelt maar ook met Boss (loopstation) wordt het allemaal nog aangenamer. Lekker opzwepend en vol van geluid. Deze zangeres heeft absoluut talent.

Ook afkomstig uit Groningen is Eisenhower, die stevige rock brengt. Alle vier de liedjes zijn anders van opbouw en uitvoering. De gitarist van deze band beheerst verschillende stijlen en dat maakt het divers. De band rockt niet alleen, maar beweegt ook goed over het podium. De bassist brengt met zijn uitstekende spel de boel tot bedaren, omdat hij echt het boegbeeld is. Eisenhower is bedreven om het publiek naar hun hand te zetten, wederom een goede kanshebber.

Cortonville - foto Sabrina Smit 2Freestroke uit Weert laat zich van een sympathieke kant zien. Rustig en bedaard spelen de heren hun rockmuziek waarbij mooie tempowisselingen en breaks elkaar opvolgen. Lekkere meezingers met aanstekelijke teksten. Ik heb eigenlijk niks op te merken over deze band, behalve dat ik het jammer vind dat er weinig interactie met de zaal is.

Tijdens het beraadslagen van de jury, maakt Vanderbuyst zijn entree. Stevige heavyrock doen de jaren zeventig herleven, met een verrassend modern randje. Ze zijn meesterlijk in het bespelen van het publiek, waardoor er veel dynamiek ontstaat. Overduidelijk is dat deze band zijn sporen wel verdiend heeft.  Een prettige manier om het jury oordeel af te wachten.

Volgens Eric Corton zijn er geen verliezers en alleen winnaars te noemen. Eisenhower wordt als winner uitgeroepen van deze Demodock. Er is zeker nog wat aan te scherpen en daar zullen de prijzen behulpzaam bij zijn. De band mag  een CD opnemen in de befaamde Wisseloord Studio’s. De band coaching en ondersteuning komt vanuit Cortonville. Ook mogen ze een jaar lang rijden in een auto van Pietersen uit Rotterdam (een Chevy Van).

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: