Home > News > Zwarte Cross – nieuwe festivalweide The Meltdown

Zwarte Cross – nieuwe festivalweide The Meltdown

Zwarte Cross 27-07-2013 sfeer 004 door Monica DuffelsHet Zwarte Cross festival komt met een nieuwe festivalweide. Dit jaar wordt de zeventiende editie gehouden op 26, 27 en 28 juli 2013 in Lichtenvoorde.

Dit jaar wordt het festival terrein veranderd, alleen de crossbaan, Megatent en de hoofdingang blijven op dezelfde plek. De skyline zal dus flink veranderen!

De oppervlakte van het festival wordt een stuk groter, maar wel minder lopen volgens de organisatie. Dit kan omdat de infrastructuur wordt aangepast.

Ook komen er meer terrassen waar bezoekers plaats kunnen nemen op het terrein. De metalweide verdwijnt dit jaar en maakt plaats voor een nieuwe festivalweide The Meltdown.

Er nieuwe namen voor deze verlaten kerncentrale, zoals de Tante Rikie grapt. Zo staat er de power metal band Dragonforce,  de Duitse stevige band Die Apokalyptischen Reiter, Rock van de zuiderburen met  van Wallace Vanborn en de Franse formatie The Inspector Cluzo.

Overzicht van de bands tot nu toe, theater acts en stunts op: http://www.zwartecross.nl/programma/nl/80/66/muziekprogramma.html

Tickets

Dagkaarten vrijdag, zaterdag en zondag:
Vanaf 1 januari tot 1 juni: 25,00 euro
Vanaf 1 juni en aan de kassa:  30,00 euro

Campingkaarten:
Vanaf 1 januari:  100,-
(Prijzen campingkaarten exclusief 4,00 euro toeristenbelasting)

3-Dagenkaarten:
Vanaf 1 januari tot 1 juni:  62,50 euro
Vanaf 1 juni en aan de kassa:  75,00 euro

De kaarten zijn online te betellen via: http://www.zwartecross.nl/tickets
tevens zijn kaarten te koop bij de Primera winkels en de Free Record Shop.

Naast de dagkaarten zijn er dit jaar ook weer Jeugdkaarten voor personen tot 16 jaar verkrijgbaar (kinderen boven de 1.40 m t/m 16 jaar; legitimatie meenemen). De kinderen onder de 1,40 meter hebben op vrijdag, zaterdag en zondag gratis entree. Zij dienen wel onder begeleiding van een volwassene (vanaf 18 jaar) te zijn.

Op de camping en op het festivalterrein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn vooraf  hier te reserveren.

Meer informatie over het festival, bands, kaarten: http://www.zwartecross.nl

Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment