Home > CD reviews > Bullet For My Valentine – Temper Temper

Bullet For My Valentine – Temper Temper

tekst: Sabrina Smit

Bullet For My Valentine- Temper Temperband: Bullet For My Valentine
album: Temper Temper
genre:  metalcore
release: 8 februari 2013
label: Sony Music

Het Britse Bullet For My Valentine is  sinds 1998 actief en brengt met ‘Temper Temper‘ het vierde album uit met elf energieke nummers.

Het zou zomaar een broertje van Entwine uit Finland kunnen zijn. Alle nummers zijn eenvoudig van opbouw met een couplet plus refrein en daarom een tikkeltje commercieel.

Dat komt mede doordat de nummers niet lang zijn en steeds herkenningspunten hebben met een duidelijke kop en staart. Vergeleken met hun voorgaande albums, is dit album toegankelijker en zal je het zeker terug horen op diverse radiostations.

De zanger Matthew Tuck heeft een warm en clean stemgeluid. In combinatie met de screams en zang van de andere bandleden, ligt het geheel goed in het gehoor. Wanneer je de muziek meerdere keren hebt beluisterd,  kom je tot de ontdekking dat de zon in je hoofd gaat schijnen en dat je mee gaat zingen omdat de teksten zo toegankelijk zijn.

Deze teksten zijn recht uit het hart geschreven en gaan niet alleen over de liefde en dood, maar ook over allerlei geheimen. Gitarist Michal Paget is vingersnel met zijn solo’s en dit is op meerdere nummers te horen zoals “Breaking Point“.

Mooiste nummer van dit album vind ik “Tears Don’t Fall (part 2)” omdat de zang mooi is opgevoerd en goed van opbouw. Het blijft dan ook spannend om naar te luisteren.

Ook het energieke “Temper Temper”  is een knaller van jewelste en daarmee niet voor niets de titletrack. De gitaren houden de snelheid van de bass en drums aan en dat gaat op sommige momenten erg uptempo.  Producent Don Gilmore heeft geheel naar een hoogwaardige kwaliteit gebracht.

Al met al steekt het goed in elkaar, een prima prestatie van dit kwartet. Naast de standaard editie, is er een deluxe versie met veertien nummers. Wanneer je het in Japan koopt, staat er een bonus track op.

Conclusie

De band is momenteel aan het toeren met dit nieuwe album, waaronder een show in een uitverkochte Melkweg. Het vierde album zet de toon voor de verdere carrière van Bullet For My Valentine. Een goede stap, omdat het zeker een breder publiek aanspreekt. Ik ben benieuwd hoe de nummers live vorm krijgen, stevige rock is het zeker.

rating
8/10

band
Matthew Tuck – gitaar, zang
Micheal Paget – gitaar, screams
Jason James – basgitaar,  zang
Michael Thomas – drums

website
http://www.bulletformyvalentine.com

Advertisements
Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: