Home > CD reviews > Imperia – Queen Of Passion

Imperia – Queen Of Passion

tekst: Erwin van Dijk

Imperia - Queen Of Passion 2013band: Imperia
album: Queen Of Passion
genre: gothic metal
release: 15 Maart 2013
label: Massacre Records

Na een lange stilte, is Imperia terug met het vierde verzamel album ‘Queen Of Passion.’ De Noorse zangeres Helena Michaelsen is hier bekend geworden als frontvrouw van Trail Of Tears.

Daarnaast toen ze kortstondig bij de oprichting van Epica betrokken was. Daarnaast heeft de band ook in het voorprogramma van Nightwish gestaan. Dit jaar zal de band ook optreden op het Belgische festival Metal Female Voices.

Helena heeft onder de naam Angel in 2005 het solo album ‘A Woman’s Diary‘ uitgebracht, maar werkte vooral samen met de muzikanten van Imperia. Voor sommigen zal dit album meetellen, wat de huidige album op nummer vijf brengt.

Queen Of Passion’ is geen Greatest Hits album of een volledig overzicht van Imperia. Persoonlijk ontbreken daarvoor nog een aantal nummers. Zoals ‘Ancient Dance Of Qetesh‘ van het debuut album en waarbij leden van God Dethroned aan meewerkten.  Ook ‘The Lotus Eaters‘ wat afkomstig is van een Dead Can Dance tribute album, zul je tevergeefs zoeken.

De songs op ‘Queen Of Passion’ zijn afkomstig van de albums ‘Queen Of Light‘ uit 2007 en ‘Secret Passion’ uit 2011. Net zoals de titel van het album een samentrekking is van de namen van deze twee cd’s. Het is vooral een aanvulling voor de jongere gothic metal fans die deze band nog niet kennen. Een passend overzicht van de laatste paar jaar uit de carrière van deze band.

Wel staat er een extraatje op dit album, namelijk het nummer ‘Mistress.’ Dit nummer was ooit de bonus track van de digipack van ‘Secret Passion.’ Daarmee voor velen onbekend, behalve de fans die deze speciale editie wel hebben.

Conclusie

Het een mooi overzicht van waar Imperia voor staat met de huidige line-up.  De echte fan heeft de nummers natuurlijk al op cd en voor hen dan ook geen toevoeging.  Voor degenen die van de illegale downloads afwillen, is dit een mooie gelegenheid om de muziek legaal aan te schaffen voor een schappelijke prijs.

Rating
6/10

Website
http://www.helena-michaelsen.com

Advertisements
Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: