Home > Concerts > Miss Montreal – brengt palet aan emoties in Heerlen

Miss Montreal – brengt palet aan emoties in Heerlen

tekst: Christianne Ridderbeekx
foto’s: TwinFlame Photography

MissMontrealHeerlen21032013TwinFlamePhotography4Het concert van Miss Montreal, de formatie rond zangeres Sanne Hans, vindt plaats in Heerlen op een koude lenteavond in maart. De Rabozaal van het Parkstad Theater te Heerlen loopt gelukkig al snel vol.

Alle bezoekers kunnen een Theater Magazine meenemen, samengesteld door Sanne en haar band. Een leuk detail: het contact met de bandleden ontstond tijdens de opleiding aan de Popacademie te Enschede.

Toen beloofde Sanne Hans deze heren dat als ze ooit door zou breken, zij in haar band zouden spelen. Die belofte is ze zeker nagekomen.

Haar band bestaat uit toetsenist Peter Hendriks, basgitarist Kobus Groen, drummer Thijs Rensink, gitarist Michi Schwiemann. De “papa” van de band, Tourmanager Harold Gerritsen, regelt het hele reilen en zeilen rondom de Miss Montreal.

MissMontrealHeerlen21032013TwinFlamePhotography31

Al deze mensen werken en spelen samen met Sanne (officieel heet ze Roos-Anne Hans), en dat doen ze goed. Al snel tijdens het optreden blijkt dat de band zeer goed op elkaar ingespeeld is, op alle vlakken.

Dat mag dat ook wel naar intens touren. Muzikaal steekt het perfect in elkaar, voeg daarbij veel humor, emotie en teamwork.

Door de verhalen die Miss Montreal met het publiek deel, zo tussen de nummers door, leert de zaal haar persoonlijkheid kennen en blijft het een uniek optreden. Zo komt de luisteraar meer te weten over har muzikale reis.

MissMontrealHeerlen21032013TwinFlamePhotography16

Bijvoorbeeld dat ze haar studententijd niet al te serieus nam, omdat bier drinken het vaak won van studeren. Ook dat de zangeres per abuis op een mogelijkheid stuitte om mee te werken aan een televisiereclame voor Slankie (bekend kaasmerk). Hoe ze daar aan mee werkte en het balletje ging rollen; van TV Oost naar Giel Beelen en De Wereld Draait Door.

En toen was er zomaar een platencontract. Zo spontaan als ze zelf is, brak ze ook door bij het grote publiek. Met de zelfde charme weet ze Heerlen met gemak te bespelen.

Zo onthult ze openhartig dat muziek in haar bloed zit: haar ouders speelden en zongen in een Ierse folkband genaamd Street Scandal. Als kind stond Sanne dan al bewonderend toe te kijken als haar moeder zong.

De inspiratie voor haar eigen nummers, haalde ze uit muziek van onder andere Nirvana, No Doubt en K’s Choice.

Het optreden van Miss Montreal neemt het publiek mee, van lachen naar dansen en meezingen (voor zover de stoelen van de theaterzaal het toelaten) tot stil zitten en ademloos genieten. Een palet aan emoties komt voorbij

Op het  eerste nummer “Te Lief” begint Sanne Hans alleen op haar harp. De zaal is meteen stil, haar stem klinkt helder met een rauw randje. In de volgende nummers bouwt haar band de dynamiek verder op: elk nummer komt er een bandlid bij.

MissMontrealHeerlen21032013TwinFlamePhotography17

De passie voor muziek spat van deze show af, afgewisseld door anekdotes over gedumpt worden en de tijd op de Popacademie. Over een ingebouwde biertap in de piano, waar ook daadwerkelijk biertjes uit getapt werden.

Met de nieuwe theaterversie van de hit  “Swing the Night Away” komt het publiek na de pauze al gauw weer op gang. Tijdens het begin van het nummer “Home” krijgt de band even de slappe lach, veroorzaakt door Sanne’s poging om haar drummer (die voor het eerst staat te zingen) gerust te stellen,

Die poging mislukt jammerlijk, maar desondanks  klonk de zang wel goed en ontstond er een mooi stukje improvisatie in Heerlen.

De uitstraling van Miss Montreal is net zoals zij is; onschuldig, nuchter, vrouwelijk, maar ook stoer. Een lief jurkje met stoere kisten erbij en een tatoeage op de kuit. Tijdens de ruigere nummers gaat Sanne volledig los en headbangt er lustig op los.

MissMontrealHeerlen21032013TwinFlamePhotography28

Dan brengt Sanne Hans een lied voor een vriend, die veel te vroeg gestorven is en het nummer schreef. Ze brengt het geheel zonder geluidsinstallatie of enige microfoon ten gehore. Dat maakt de theater setting nog extra speciaal.

De zaal krijgt nu echt te horen hoe goed ze bij stem is. Met haar vocale bereik en de rauwe emotie in de stem, weet ze bij menige bezoeker kippenvel te bezorgen.

Tegenover haar publiek is Sane Hanseen open boek; van angsten over verliefdheid en relaties, gescheiden ouders, moeite hebben om mensen te vertrouwen en veel herkenbare zaken. Het toont een menselijke kant en zo komt de band nog dichterbij.

Ze betrekt het publiek bij haar persoonlijke verhaal, wat een extra dimensie geeft aan haar muziek. De diversiteit in songs zorgt ervoor dat het publiek zich geen moment verveelt. Het is duidelijk, Miss Montreal maakt met haar band een hoop los!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: