Home > Festivals > Paaspop – headliner Skunk Anansie steelt de show

Paaspop – headliner Skunk Anansie steelt de show

tekst en foto’s: Monica Duffels

Paaspop 29-03-2013 Memphis Maniacs 002 door Monica DuffelsSinds jaar en dag vindt de aftrap van het nieuwe festivalseizoen plaats in het Brabantse Schijndel.  Het festival Paaspop, dat ooit als een feestje begon is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement.

De organisatoren zitten niet bepaald stil en de ambitie is er om het elk jaar steeds een beetje mooier te maken en verder door te groeien.

Dit jaar kan het festival 20.000 bezoekers per dag aan. Een nieuwe toevoeging is onder meer een heuse bowlingbaan en het is duidelijk dat velen dit kunnen waarderen. Zeker aan te raden om de spieren op te warmen om later te staan swingen. Het belooft een zeer koud, maar gezellig weekend te worden.

De eerste festivaldag is op Goede Vrijdag en begint ook goed met bands als Di-Rect, Beef! en Kraantje Pappie. De verslaggever is erbij wanneer de Memphis Maniacs het hoofdpodium omgedoopt tot ‘de Apollo stage’ betreden.

Paaspop 29-03-2013 Skunk Anansie 010 door Monica DuffelsDe Memphis Maniacs begonnen ooit als een Elvis Presley cover band en gaven hun eigen draai aan zijn liedjes. Maar ze vonden dit op een gegeven moment toch wat te beperkt en inmiddels gebruiken ze talloze bekende nummers uit de popgeschiedenis.

Variërend van Madonna tot Faithless en Guns N’Roses. Ze gooien de songs als het ware in de blender,  waaruit nummers ontstaan waar soms wel tien of meer herkenbare melodietjes in zitten. Zanger Roy Smolenaars en zijn kompanen maken er een groot feest van en het publiek zingt luidkeels mee.

De headliner van de avond is de Amerikaanse band Skunk Anansie. Zangeres Skin is in haar element en geeft aan erg onder de indruk te zijn van dit evenement. De band viert al bijna haar 20-jarige jubileum maar na al die jaren zit de sleet er gelukkig niet in. Soepel als een kat beweegt Skin over het podium en zingt de longen uit haar lijf.

Sterker nog, om het contact met het publiek te intensiveren presteert ze het om een stukje te lopen over de handen van het publiek. Er worden nieuwe nummers gespeeld, maar natuurlijk ontbreken de bekende all time favourites zoals “Weak” niet. Skunk Anansie is met recht de afsluiter van de avond. Het is nu al duidelijk dat hun optreden een van de grootste hoogtepunten van dit festival is.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: