Home > Festivals > Zwarte Cross – protestmars Amnesty International vrijdag 16 juli

Zwarte Cross – protestmars Amnesty International vrijdag 16 juli

Zwarte Cross Dag 3 2207012 sfeer 007 door Monica DuffelsOp vrijdag 26 juli organiseert de Zwarte Cross  samen met Amnesty International een high speed protestmars waarbij een groep gelijkgezinden naakt over de crossbaan gaat rennen, het enige kledingstuk is een motorhelm.

Dit om aandacht te vragen omtrent de toenemende repressie van de Russische regering. Ren een paar honderd meter voor een goede zaak. Amnesty International vraagt wereldwijd aandacht voor deze ludieke actie.

Henk-Jan Lovink en 3FM presentator Giel Beelen hebben al bevestigd mee te rennen. Schrijf jezelf in op: www.amnesty.nl/zwartecross. Maximaal 450 deelnemers kunnen meedoen.

Daarbij mogen alle deelnemers aan ‘The Naked Run’ na afloop zo lang als ze willen op de Zwarte Cross blijven om te genieten van de Achterhoekse vrijheid.

Ook goed om te weten: Je hoeft geen getrainde topsport(st)er te zijn. We gaan twee rondjes van 400 meter over de crossbaan rennen en het gaat er absoluut niet om wie de snelste is. Daarnaast zorgt de organisatie verder voor motorhelmen, badjassen en voor een afgeschermde ruimte om je om te kleden en beveiliging die je persoonlijke eigendommen bewaakt. Als aandenken mag iedereen zijn helm en badjas houden.

Meer informatie op de website van Amnesty International.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: