Home > CD reviews > Serenity – War Of Ages

Serenity – War Of Ages

tekst: Gerianne Meijer

serenity-war-of-ages-2013

band: Serenity
album: War Of Ages
genre: power metal
release: 22 Maart 2013
label: Napalm Records

Serenity is van oorsprong een Oostenrijkse band die symfonische power metal maakt. Doordat ze in de voorprogramma’s van Kamelot en Delain hebben gestaan, heeft de band wel  bekendheid verworven en een vaste fanbase in Europa.

Tevens hebben ze dit jaar zangeres Clementine Delauney aan hun gelederen toegevoegd, wat ze meteen toetreden geeft tot Metal Female Voices Fest dit jaar. Inmiddels is hun vierde album genaamd “War of Ages” uit via Napalm Records.

Opener ‘Wings Of  Madness’ weet de luisteraar meteen te pakken door een mooie akoestische gitaar en hoge uithalen van Delauney. Als de drums en elektrische gitaar inzetten, is het nummer compleet en vol met arrangementen en symfonische toetsen.

De band laat de muziek meteen gelden om vervolgens ruimte te maken voor de vocalen van Georg Neuhauser. Deze zijn clean en liggen erg prettig in het gehoor. Een krachtige zanger zonder veel overdreven trucjes. Ook Delauney krijgt de kans om te laten zien wat ze kan in een couplet dat weet te overtuigen. Al met al een harmonieus geheel.

Ook ‘The Art Of War’ zet deze toon door met een uptempo melodie, een koor en vooraanstaande gitaren. Het nummer blijft echter wel licht door de snelle toetsen van Mario Hirzinger. Enige minpunt is dat het misschien wat te langdradig is. Dit geldt ook voor ‘Shining Oasis’ dat toch echt een refreintje teveel heeft, zonde!

Met ‘For Freedom’s Sake’ zijn we aangekomen bij de ballade, die op het begin bijna compleet gedragen wordt door de twee vocalisten. Het nummer is emotievol, meeslepend en beide vocalisten geven alles. De teksten mogen dan een tikkeltje voorspelbaar zijn, maar het nummer weet zeker wel te raken.

Age Of Glory’ is daarop is weer stevig, met een lekker lang instrumentaal stuk als intro. Ook hier zijn de vocalen erg goed en het nummer heeft een sterke verhalende sfeer. ’Legacy Of Tudors’ valt erg op door het folkse begin en de akoestische gitaar. Het gaat snel weer over in iets stevigers, maar het blijft melodieus.

Conclusie

Al met al heeft “War Of Ages” de symfonische metalfan erg veel te bieden. Het album bevat genoeg pakkende, melodische, meezingbare nummers en de zang is constant van goede kwaliteit. Veel nummers steken goed in elkaar, maar sommigen zijn net iets te langdradig. Tevens zou ik graag zien dat Clementine Delauney bij een volgend album nog meer gebruikt wordt dan een paar coupletten en wat achtergrondzang, dat verdient ze zeker! Dat gezegd luistert het allemaal heerlijk weg en is het voor fans van het genre een prima album om toe te voegen aan de collectie.

Rating
8/10

Website
http://www.serenity-band.com

 

Advertisements
Categories: CD reviews Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: