Home > Festivals > My Favorite Scar – blaast Kerkrade weg met stevige show

My Favorite Scar – blaast Kerkrade weg met stevige show

tekst: Sabrina Smit
foto’s: Monica Duffels

The Rock Temple 21-06-2013 My Favorite Scar 018 door Monica Duffels

My Favorite Scar heeft een nieuwe drummer in de gelederen, dat betekent een nieuwe single met bijbehorende clip. ‘My Enemy’ is een voorproefje van het aankomende album, wat in september uit komt.

In Kerkrade wordt de video voor het eerst aan het publiek getoond, voorafgaand aan de show. De clip bevat naast drie verhaallijnen over seks, drugs en drank mooie beelden van de band in actie en is daardoor dynamisch en van deze tijd.

Onder luid gejuich van het aanwezige publiek neemt de band de complimenten in ontvangst en loopt hierna door naar het podium voor de show.

The Rock Temple 21-06-2013 My Favorite Scar 039 door Monica DuffelsMet “No Love Lost” wordt  geopend en is te zien aan de muzikanten dat vernieuwde energie is opgedaan en dat knalt er van af. De muziek is te omschrijven als een mix van Amerikaanse rock met  Europese stijlen, waarbij een vleugje metal niet mag ontbreken.

Het geluid is vooraan een beetje hard maar achteraan is het prima vertoeven en worden nummers als “Waste”, “This Poison Love”, “Kingsize”, “Rain”en “My Favorite Scar”gespeeld. Opmerkelijk is dat alle nummers  gedreven en professioneel door de bandleden worden gespeeld.

In ogenschouw nemend dat er een nieuwe formatie op de planken staat. Drummer Roel is sinds drie maanden deel van My Favorite Scar. Op het podium  zorgt hij ook al voor veel interactie.

The Rock Temple 21-06-2013 My Favorite Scar 068 door Monica Duffels

Het publiek wordt regelmatig betrokken om vooral mee te rocken, de groove werkt aanstekelijk. Voorheen vond ik de stem van Jeroen van Riet wat hees klinken, maar daar is nu weinig van te merken. Zijn stem heeft veel meer variatie en vooral op “My Favorite Scar” vind ik de melancholie en de samenzang met Evan zeer aangenaam. Het einde van dit nummer wordt een tikkeltje anders ingezet,  door wat improvisatie.

“Like A Loaded Gun” is een nieuw nummer wat vaker wordt gespeeld en geeft de richting aan die de band opgaat. Meer uptempo en meer wisselingen in akkoorden van gitaren, bas en drums. Het drumwerk van Roel is net zo strak als van zijn voorganger, maar hij speelt iets ritmischer waardoor het net anders klinkt.

Zijn manier van interactie tussen band en publiek is zeer vermakelijk te noemen. Bij “Burndown” zie je de rust en kalmte die in deze band heerst. Sterke solo’s van Evan, die behendig zijn gitaar bespeelt. Na “Lost” krijgen we “My Enemy” voor het eerst live te horen. Het lijkt wel of er duizend bommen en granaten worden afgevuurd.

De zanglijnen zijn gevarieerder, doordat Jeroen en Daan nu veel meer samen zingen. Jeroen met cleane rauwe zang en als contrast de grunts van Daan vol kracht en energie: een goede combinatie.

Bij “Save Me” is het  niet makkelijk om de drumpartijen te spelen, maar het gaat Roel toch goed af om de tempowisselingen aan te geven. “Angel Eyes” is ook semi nieuw al wordt het vaker live gespeeld en heeft een positieve verandering ondergaan. Dat geldt ook voor “Liberty Is Dead” .

“Lie To Me” wordt niet vaak meer gespeeld en ik houd de adem in als Evan het intro met zijn gitaar inzet. Ook bij de rustige stukken zie je hoe goed deze band eigenlijk is en dat ze een grote zaal verdienen. Met de cover “Love like Blood” rocken we terug in de tijd en hiermee wordt deze uitstekende show afgesloten.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements
Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: