Home > Festivals > Zwarte Cross – bandlid Pussy Riot geeft startschot ‘Naked Run For Freedom’

Zwarte Cross – bandlid Pussy Riot geeft startschot ‘Naked Run For Freedom’

Zwarte Cross Dag 3 2207012 Beth Hart 005 door Monica Duffels

Op de eerste festival dag van de Zwarte Cross, zal op vrijdag 26 juli zal om 14.00 uur in Lichtenvoorde, de ‘Naked Run For Freedom‘ worden gehouden. Toepasselijk zal Pussy Riot bandlid Yekaterina Samutsevich het startschot geven.

Vierhonderdvijftig deelnemers zullen aandacht vragen voor de repressie op de vrijheid van meningsuiting in verschillende delen van de wereld en in het bijzonder Rusland. Dit is een gezamelijk initiatief van de organisatie en Amnesty International.

Vanmiddag werd tijdens de Zwarte Cross Persdag bekend gemaakt dat Yekaterina Samutsevich het startschot zal lossen. Via Skype was er daarnaast de mogelijkheid voor de aanwezig pers om vragen te stellen aan Samutsevich en een woordvoerster van Amnesty International Rusland. Dit was uiteraard ook een gelegenheid om de nijpende situatie in hun land nogmaals toe te lichten.

‘Naked Run For Freedom’

De Feestfabriek en Amnesty International hebben elkaar gevonden in ‘The Naked Run For Freedom’. Een ludiek initiatief dat perfect past bij de ontspannen en positieve atmosfeer op de Zwarte Cross. De high speed protestmars is echter ook uiterst actueel en de boodschap is serieus van aard. Gisteren riepen meer dan 100 internationale artiesten al op tot vrijlating van twee leden van de punkband Pussy Riot die bijna een jaar geleden werden veroordeeld tot twee jaar strafkamp vanwege het uitvoeren van een anti-Poetinlied.

Onder deze artiesten waren o.a.: Adele, U2,  Madonna, Yoko Ono, Radiohead, Patti Smith, Bruce Springsteen, Ke$ha, Sir Paul McCartney, Sting en Kate Nash (die tevens zaterdag op de Zwarte Cross optreedt). De artiesten ondertekenden een open brief van Amnesty International waarin om vrijlating van Maria Alekhina (25 jaar) en Nadezhda Tolokonnikova (23 jaar) wordt gevraagd.

Meer informatie: www.zwartecross.nl

Advertisements
Categories: Festivals Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: