Home > Festivals > RotoRock – stevig rocken op muziek van lokale bands

RotoRock – stevig rocken op muziek van lokale bands

tekst: Rian de Heer
foto’s: Saskia Slabbekoorn

Rotorock 1 - Sexual Reproductive Systems  door Saskia SlabbeboomWat later dan gepland start Rotorock, ook wel de Rotonde genoemd,  met Silver Linings onder een heerlijk zomer zonnetje.Een band die  lekker in het gehoor liggende rock speelt, uitstekend gezongen door de jonge frontvrouw Marieke Kemp. Qua songwriting en uitstraling kon het wel wat meer pit hebben, maar het is zeker een goede start voor het zonnige Rotorock 2013.

Daarna pakt Thin Pillow flink uit met kenmerkende seventies georiënteerde rock. De band komt heel solide over en in haar psychedelische geluid zit veel overtuiging en afwisseling.  Als deze muzikanten zo door gaan – en met name nog meer catchy nummers schrijven – dan heeft deze band een mooie toekomst.

Sexual Reproductive Systems gaat helemaal los met snoeiharde rock gecombineerd met zelfs rap en screams. Deze nummers met heel veel passie gebracht. De energie spat er duidelijk vanaf bij de mannen en dat werkt aanstekelijk. De sfeer zit er duidelijk goed in op RotoRock, waar toch bovenal lokale acts de boventoon voeren.

Rotorock2 - Sexual Reproductive Systems door Saskia SlabbeboomNa de eerste relatief onbekende bands, stroomt het publiek toe in de avond voor  Misery Kids, onder andere bekend van de finale van De Grote Prijs van Nederland 2012 in de Melkweg Amsterdam.

Het blijft een groep die strak speelt, alleen komt dit niet goed uit de verf omdat de geluidsmix erg mager is. De muziek wordt duidelijk niet goed gedragen, wat zonde is. Nieuwe nummers worden gespeeld, wat raakvlakken heeft met Queens Of The Stone Age. Het is duidelijk dat de muzikanten zich verder ontwikkelen.

Daarna is de beurt aan Death Letters, twee mannen met een muur van geluid. Ze zijn de hele wereld al rond geweest en die ervaring is te zien. Wisselend van ruw en hard naar zacht en teder: zo maakt de band een geweldige indruk. De zang staat als een huis, voeg daarbij inventieve gitaarpartijen en stuwende drums met daarbovenop toegankelijke nummers en deze band is duidelijk bestemd voor een groter publiek.

De afsluiter The Royal Spuds is goed gekozen; zowel band als publiek vermaken zich op de vrolijke en dansbare mix van punk, metal en folk. Een dynamische combinatie die iedereen al snel aan het meedeinen krijgt. Een energieke afsluiter van de avond, die de programmering compleet maakt in  Berkel en Rodenrijs.

Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: