Home > CD reviews > Lacrimas Profundere – Antidore

Lacrimas Profundere – Antidore

tekst: Sabrina Smit

487_Lacrimas-Profundere-300x300band: Lacrimas Profundere
album: Antidore
genre: gothic rock
release: 24 mei 2013
label: Napalm Records

Het Duitse Lacrimas Profundere brengt opnieuw een energiek album uit getiteld ‘Antiadore‘. Het is de opvolger van ‘A Grandiose Nowhere‘ uit 2010. Opvallend aan dit nieuwe album is de melodielijnen, verzorgd door zanger Rob Vitacca. Deze zijn meer melodieus en bevat meer variatie in vergelijking met voorgaande albums.

Alle twaalf de nummers zijn kort, maar daarom niet minder aangenaam om te beluisteren. Uitschieter is opener “My Release In Pain” ook uitgebracht met een video.

De zanglijnen van de frontman staan in dit openingsnummer centraal, eentje die de gothic fan zeker zal bekoren. Hij brengt de tekst vol overgave, maar er wordt ook stevig geschreeuwd. Dat is een groot verschil met de voorgaande albums van deze band.

Ik hoop dat er geen persoonlijk drama is gebeurd bij één van de bandleden, want als je luistert naar “What I’m not” dan voel je hoe bedroefd  en ellendig de zanger is.  Het is makkelijk om mee te leven met de muzikale boodschap. De gitaarrif in dit nummer is flink hoog en draagt daardoor dit nummer. Toch is er een vrolijke ondertoon, in de instrumentatie. Daar waar de zang druipt van de melancholie, is het geheel interessant genoeg om opnieuw te beluisteren.

“Dead To Me” grijpt je luisteraar de keel en de tekst is daarnaast zeer aangrijpend. Briljant is hoe de muziek wordt opgebouwd en ik ben persoonlijk onder de indruk van de keyboards, die op de achtergrond de melodie verweeft en een extra gelaagdheid aanbrengt. Ingetogen, maar tegelijkertijd aanwezig. De productie heeft op het album oog voor deze details.

Conclusie

Antiadore‘ bevat veelal mooie liefdesliedjes met een uitstekende opbouw van zanglijnen, die soms (drie) dubbel ingezongen zijn door Rob Vitacca. Deze veelzijdige band laat zich dan ook van meerdere kanten horen, “Remembrance Song” heeft wat industrial geluiden terwijl “A Sigh” vooral  een doom inslag heeft. Op veel nummers is een toetsenist (die niet in de band zit) te horen, een nieuwe aanvulling. Alles is heel sferisch en ingetogen gespeeld, dat maakt het net wat spannender. Deze band heeft mij enorm verrast. Ik kan niet anders concluderen dat de muzikanten een geweldig album hebben afgeleverd. Lekkere stevige drums en gitaren met fijne zang. Wanneer je melancholie houdt dan is dit album echt wat voor jou.

Tracklist
01. My Release in Pain
02. Antiadore
03. What I´m Not
04. All For Nothing
05. Dead To Me
06. Abandon
07. Still In Need
08. Deny For Now
09. Head Held High
10. My Chest
11. Remembrance Song
12. A Sigh
13. Words (Bonus Track)
14. Doomed and Unarmed (Bonus Track)

Bandleden
Oliver Nicolas (guitar)
Rob Vitacca (vocals)
Tony  Berge (guitar)
Dominik Scholz (drums)

Rating
9,5/10

Website
http://www.lacrimas.com

Advertisements
Categories: CD reviews Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: