Home > News > Roadburn Festival – zanger Opeth curator op de vrijdag

Roadburn Festival – zanger Opeth curator op de vrijdag

Roadburn 2014 - Opeth-curator MikaelMikael Åkerfeldt, bekend als de zanger van Opeth,  is bevestigt als curator van de vrijdag van Roadburn Festival 2014 op 11 april 2014. Als curator zal Åkerfeldt zelf de bands kiezen die optreden op het event.

Opeth vult zelf de headline positie in. Hiermee volgt Mikael Åkerfeldt de eerdere Roadburn-curatoren David Tibet, Neurosis, Tom G Warrior, Sunn 0))), Voivod en Jus Oborn op. Tevens zijn The Heads (de Artist In Residence) en zijn ook Locrian en True Widow bevestigt voor het festival. Voorverkoop start op vrjdag 11 oktober 2013. Meer informatie over de voorverkoop volgt later.

Het is me een grote eer om deze uitnodiging te accepteren” zegt Mikael Åkerfeldt over zijn benoeming tot curator. “Ik ben verre van een professioneel programmeur, en ik ben nog nooit gevraagd om bands uit te zoeken voor een evenement, los van de voorprogramma’s van Opeth. Dus dit is helemaal nieuw voor mij en ik heb er ontzettend veel zin in.”

Åkerfeldt blijft mysterieus over welke bands er aanwezig zullen zijn. “Ik heb geïnformeerd bij een handvol van mijn favoriete bands van heden en verleden. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het fantastisch! Maar ik ben ook nog aan het brainstormen over mogelijke bands voor dit glorieuze festival.”

Opeth brak door met een progressief metalgeluid, wat gekenmerkt word door de vaak briljante melodieën en door de diepe grunts van Åkerfeldt. Maar de band maakte ook uitstapjes naar progrock en folk. Door de jaren heen verschoof het geluid naar 70’s psychedelische (hard)rock.

Acts

De Engelse psych rockband The Heads uit Bristol is bevestigd als Artist In Residence voor Roadburn. Daarmee volgen de Britten eerdere artiesten als Enslaved, Circle, Justin K Broadrick en Neige (Alcest) op. Tevens maakt de band bekend dat John McBain (ex-Monster Magnet, ten tijde van ‘Spine Of God’) de band versterkt. Als onderdeel van deze Artist In Residence speelt Kandodo (soloproject van Simon Price) op vrijdag 11 april als trio op Roadburn. The Heads en John McBain betreden zaterdag 12 april het podium. Een dag later, zondag 13 april, treden The Heads en McBain eenmalig samen op met de band Carlton Melton! Carlton Melton speelt ook een eigen set op Roadburn.

De pikdonkere, experimentele avant-drone band Locrian is tevens bevestigd voor Roadburn. Het zal daarmee de allereerste show zijn op Europese bodem! Het trio uit Chicago brengt diepe drones en oncomfortabele ambient naar Het Patronaat op donderdag 10 april. De Texaanse stonerband True Widow brengt haar melancholische songs naar Roadburn.

Informatie

Roadburn Festival 2014 is het grootste Europese festival op het gebied van psychedelica, avant-metal, doom, heavy 70’s en andere variaties van muziek die de grenzen van de muziek aftasten. Het festival duurt 4 dagen van donderdag 10 april tot en met zondag 13 april 2014 in 013, Tilburg.
Loop, 11Paranoias, Brutus, Conan, E-Musikgruppe Lux Ohr, Freedom Hawk, Gozu, Horse Latitudes, Inter Arma, Mansion, Momentum, Tyranny, The Vintage Caravan en Windhand zijn al bevestigd voor de editie van 2014.

Roadburn Festival 2014
Donderdag 10 april tot zondag 13 april 2014 – alle zalen van 013
Voorverkoop vanaf 11 oktober 2013 (meer informatie later bekend)
Meer informatie vind je op www.roadburn.com

Advertisements
Categories: News Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: