Home > Previews > Joel Harries support Katie Melua op acoestisch tour

Joel Harries support Katie Melua op acoestisch tour

copyright photo: Kait Mordey

Joel Harries copyright by Kait MordeyDe Britse singer-songwriter Joel Harries is de support act op de Europese tour ‘Simplified – First Acoustic European Tour‘ van Katie Melua.

Deze tour heeft drie Nederlandse showdagen, waarvan de Philharmonie in Haarlem op woendsdag 23 April de eerste is. Daarna volgen Leeuwarden en Uden.

Enkel begeleid door bas en keyboards laat Katie Melua op deze tour bovenal haar stem spreken. Het is toepasselijk een concert met zitplaatsen. De kaartverkoop is al begin dit jaar van start gegaan, er zijn via Ticketmaster nog wel kaarten voor alle shows.

Afgelopen najaar is het zesde album van Melua ‘Ketevan‘ uitgekomen, precies tien jaar naar het succesvolle debuut ‘Call Of The Search.’ De in 2003 uitgebrachte single ‘The Closest Thing To Crazy’ maakte haar een van de meest succesvolle Britse zangeressen, met een platenverkoop van over de elf miljoen.

Joel Harries is een singer-songwriter uit Northhampton, Engeland. Met zijn vijfentwintig jaar een aanstormend talent, die al vijf jaar actief aan de weg timmert. Zijn debuutalbum ‘Broadcasts‘ uit 2009 is goed ontvangen.

Waarna in 2012 zijn tweede album ‘I Do Not Excist‘ bejubeld werd in de media. Namen ter vergelijking zijn Bon Iver en Elliott Smith. Kortom een traditionele songwriter met gitaar, die prachtige nummers laat horen.

De muzikant staat bekend om zijn intense live optredens, doordat hij veel emotie in zijn muziek weet te leggen. Hij begeleidt zichzelf op gitaar, en tourt vaak zonder  band. Ook hierbij staan de acoestische nummers centraal, wat goed aansluit bij de headliner van de avond.

Katie Melua, Joel Harries
‘Simplified – First Acoustic European Tour
woensdag 13 April Philharmonie, Haarlem
kaarten vanaf: € 50 | € 47,50 | € 45 voorverkoop.
Meer informatie website Philharmonie.

Katie Melua: http://www.katiemelua.com

Joel Harries: https://soundcloud.com/joelharries

 

 

 

 

Advertisements
Categories: Previews Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: