Home > News > Anathema – vrijdag 17 oktober optreden in 013

Anathema – vrijdag 17 oktober optreden in 013

anathema 3De progressieve rockband Anathema komt terug naar Nederland. De Britten spelen op vrijdag 17 oktober 2014 in 013, Tilburg. De show is onderdeel van de tour rond het aankomende tiende studio album ‘Distant Satellites’ wat in juni uit komt. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Dat Anathema ooit begonnen is als doomband, dat valt anno 2014 bijna niet meer voor te stellen. Sinds de oprichting begin jaren negentig heeft de groep uit Liverpool zich muzikaal namelijk steeds verder ontwikkeld tot een zeer veelzijdige band.

Waarvan invloeden tegenwoordig meer in de hoek van Pink Floyd en Radiohead te vinden zijn. Anathema is niet bang om buiten de gebaande muzikale paden te opereren en dat levert de groep rond de broers Danny en Vincent Cavanagh terecht veel lof op.

De lat ligt onverminderd hoog en creatief gezien is het plafond nog lang niet bereikt, getuige fantastische albums als bijvoorbeeld ‘A Natural Disaster’ (2003) en ‘Weather Systems’ (2012). Inmiddels heeft de groep weer een nieuw album gereed voor release. ‘Distant Satellites’ moet begin juni verschijnen.

Via Facebook laat Anathema weten dat op dit album alles op zijn plek valt: “There is beauty, intensity, drama, quietude and extra musical dimensions that the band have previously only hinted at.”

Anathema heeft dan ook een ijzersterke livereputatie. Wie in november 2012 aanwezig was in Tilburg, waar de groep meer dan 2 uur speelde, kan daar over mee praten. De progressieve kracht en de doorleefde emotie komen op het podium uitstekend tot zijn recht.

Anathema
Jupiler zaal 013, Tilburg
Vrijdag 17 oktober 2014
zaal open 19:00
aanvang 20:00
Tickets € 24 (excl. servicekosten)
Voorverkoop vanaf 7 april via de website van 013: http://www.013.nl/event/4671_anathema

Categories: News
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: