Home > Previews > Kreator – met Sodom, Vader en Arch Enemy in 013

Kreator – met Sodom, Vader en Arch Enemy in 013

Zwarte Cross Dag 2 2107012 Kreator 001 door Monica Duffels De Duitse thrashmetal grootheden Kreator komen samen met de Zweedse deathmetal band Arch Enemy naar 013. Sodom en Vader maken de ongenadig harde line-up van deze package compleet.

Op 4 december zullen deze vaandeldragers van de Europese metal in 013, Tilburg optreden. De voorverkoop is inmiddels begonnen via http://www.013.nl/event/4677_kreator_arch_enemy

Voor de doorgewinterde metalhead is Kreator natuurlijk geen onbekende. Opgericht in de jaren tachtig blinkt de groep uit de Ruhrpott al vanaf debuut ‘Endless Pain’ (1985) uit in dat razend populaire subgenre. Zodanig zelfs, dat een gezonde internationale aandacht vrij logisch is. De band rond frontman en levende legende Mille Petrozza levert in 2012 met ‘Violent Antichrist’ wederom een spijkerharde, scherpe plaat af, die in eerste instantie voornamelijk buiten Europa wordt gepromoot. Dit jaar is het echter tijd om de Europese clubs alle aandacht te geve

Kreator pakt de zaken dan ook groots aan en gaat de komende tijd op pad met een aantal klinkende namen. De melodische death metal van Arch Enemy zal de liefhebber van het stevige werk ook niet onbekend in de oren klinken. Deze Zweden hebben in Alissa White-Gluz een gloednieuwe zangeres gevonden. En wie twijfelt aan de capaciteiten van deze vrouw, mag zich verheugen op het gloednieuwe album getiteld ‘War Eternal’ dat in juni verschijnt. Hierop wordt iedere twijfel vakkundig plat gewalst door deze vernieuwde en verbeterde line-up.

Alsof het nog niet genoeg is, komen er nog twee klappers mee. Sodom is ondertussen ook gewoon legendarisch te noemen. De Duitse thrash-giganten gaan al ruim dertig jaar mee en zijn nog lang niet over de uiterste houdbaarheidsdatum heen. Ook Vader kan terugkijken op meerdere decennia aan ervaring. De brute deathmetal van dit gezelschap is zonder meer het hardste muzikale exportproduct uit Polen en ook hier treffen we nog steeds geen sporen van slijtage aan.

Kreator + Arch Enemy + Sodom + Vader
Donderdag 4 december 2014
013 –  Jupiler zaal in Tilburg
aanvang 19:00 uur
zaal open 18:00 uur

Tickets: 32,50 euro (excl. service- en transactiekosten)
voorverkoop: http://www.013.nl/event/4677_kreator_arch_enemy

 

Categories: Previews Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: