Home > News > Dauwpop – kerkdienst bij opening twintigste editie

Dauwpop – kerkdienst bij opening twintigste editie

Dauwpop 2014 Een week voorafgaand aan Dauwpop in Hellendoorn, komt de organisatie met nieuws.

Voor het eerst zal er een kerkdienst worden gehouden op het festivalterrein, als opening van Hemelsvaartsdag. Daarmee wordt de twintigste editie van het festival ingeleid.

Sinds drie jaar staat er een houten kerk op het festival, de ‘King King’. Het bestuur van de St. Sebastianuskerk heeft het initiatief genomen om een Woord-Communiedienst te houden. Er is plek voor honderdveertig kerkgangers.

De dienst bijwonen is gratis en voor iedereen toegankelijk. Diegene die belangstelling heeft om de dienst bij te wonen kan een entreebewijs halen op woensdag 28 mei tussen 10.00-11.00 uur in Het Bastion in Hellendoorn. De dienst wordt donderdag gehouden tussen 08.00 en 09.00 uur.

Inmiddels is de opbouw van het terrein in volle gang. Ook de Dauwpop Campingside is inmiddels bijna uitverkocht. Op Hemelsvaartsdag komen bands als Chef Special, Young The Giant en Triggerfinger.

Informatie

Festivalterrein open: 12.00 uur.
Sluitingstijd: 23.00 uur
Camping open: donderdag 10.00 uur
Camping gesloten: vrijdag 12.00 uur

Dit jaar zijn er voor het eerst spoeltoiletten (echte potten) op Dauwpop. Voor 2,00 euro kun je bij de muntenkassa een polsbandje kopen waarmee je de hele dag gebruik kan maken van de toiletten. Er zijn ook gratis chemische aanwezig, maar heel beperkt.

Dit jaar wordt er samen gewerkt met de OAD voor busvervoer naar het festival. Ook worden er pendelbussen ingezet tussen station Nijverdal en het festival in Hellendoorn. Voor 5,00 euro heb je een kaartje voor de pendelbus. Alle informatie staat op de festivalpagina infopagina en op www.oad.nl/dauwpop.

Er is nog een nieuwtje betreffende Dauwpop 2016 (nog drie jaar te gaan). Op 11 mei liet organisator Frank Satink weten tijdens de radioshow ‘KlaarWakker‘ op Radio Oost dat in 2016 Dauwpop niet gehouden zal worden op Hemelvaartsdag.

Dan valt Hemelvaart op 5 mei, bevrijdingsdag en het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Het is niet ideaal om daarmee te concurreren en daarom zal Dauwpop verschuiven. Wat de nieuwe datum zal worden, is nog niet bekend.

Meer informatie over de bands, timetable en meer op: http://www.dauwpop.nl

 

 

 

Categories: News Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: