Home > Festivals > Dauwpop – twintig jaar gevierd met stabiel bezoekersaantal

Dauwpop – twintig jaar gevierd met stabiel bezoekersaantal

foto: Ariane van Ginneke
tekst: Joost van Wijdeven

Dauwpop - 2014 publiek door Ariane van GinnekeTwintig jaar Dauwpop is op Hemelsvaartsdag gevierd met bovenal droog weer en een stabiel bezoekersaantal van ruim negenduizend festivalgangers.

In Hellendoorn is voor het eerst Dauwpop geopend met een kerkdienst voorafgaand aan het diverse programma. De eerste Campingsite van vijfhonderd stuks was in de aanloop naar 29 mei al uitverkocht.

Uiteindelijk waren de weergoden Dauwpop gunstig gezind, na een paar zeer natte dagen en zelfs nog een spatje regen op de ochtend tijdens het dauwtrappen. Op het laatste moment heeft de organisatie nog maatregelen genomen om het terrein niet in een modderpoel te laten veranderen.

De regen bleef uit, maar het was wel fris. Veel Dauwpoppers hebben de rokjes en shorts, slippers of sandalen verruild voor bergschoenen, jeans en fleecetruien.

Het publiek liet zich niet afschrikken door de mindere temperaturen en het is bij alle podia gezellig druk. Tijdens het spitsuur is er bij de muntverkoop en de toiletten zelfs sprake van Efteling- achtige wachttijden. De organisatie heeft de verwachting van achtduizend bezoekers met ruim duizend extra weten te overtreffen. Daarmee is het aantal van vorig jaar doorbroken en blijft het een stabiele jaargang.

Mede door het wat grijze weer leek vroeg in de middag de stemming wat mat, maar gaandeweg het programma raakte het publiek opgewarmd en is het een gezellig festijn, wat resulteerde in een uitzinnig publiek voor de mainstage tijdens de absolute hoofdact Triggerfinger.

Dauwpop 2014 - Chef Special 2 door Ariane van GinnekeDe organisatie is er weer in geslaagd om de fraaie, bosrijke locatie van Dauwpop om te toveren in een sfeervol dorp; waarin bezoekers zich kunnen laven aan muziek, drank en een grote variëteit aan eten. De verschillende podia hebben elk hun eigen identiteit:

de Jupiler Mainstage is een podium voor een massaal muziekfeest, waar de powered by Pinguin Radio Barn en de Jack Daniels King King een meer intieme setting bieden, die doet lijken op een clubshow. Vooral ’s avonds is het dorp bijna feeëriek te noemen met de kleurrijke en inventieve verlichting van het terrein.

Dauwpop heeft gekozen voor een zeer brede muziekprogrammering met dance, pop, blues en rock met een afwisseling tussen bekende en nog niet bekende bands, zodat het een kwestie van kiezen en plannen om je persoonlijke Dauwpop menu vast te stellen. Hoogtepunten zijn er dus veelvuldig te vinden.

Zo heeft  Chef’Special als pop-act een geweldig optreden neergezet op de mainstage, lokale bekenden Birth of Joy het dak van de King King afgebroken met een ziedend optreden, de Barn bijkans is gesloopt door een knetterharde show van de Truckfighters en Triggerfinger heeft haar status als hoofdact volledig waargemaakt met een geweldige rockshow op de Mainstage.

Uitgebreid verslag is dit weekend te vinden op de webzine.

 

Categories: Festivals Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: