Home > Concerts > Klomppop – meerdere tenten verdubbelen festijn

Klomppop – meerdere tenten verdubbelen festijn

tekst: Rian de Heer
foto: Saskia Slabbekoorn

Het Klomppop festival in Zeeland heeft het voor deze editie anders aangepakt dan voorgaande jaren. Met drie verschillende tenten, met elk hun eigen programma en genre.

Klomppop - Oalles LocoIn de bekende grote tent, spelen gevestigde artiesten. In de kleinere ‘Spectra Stage‘ staat lokaal talent en opkomende Nederlandse bands.

Nieuw is ook de disco-tent ‘Oalles Loco?’ waar bezoekers twaalf uur lang vermaakt worden met  “flauwekul en gezelligheid” zoals de organisatie het aankondigd.

Dit eendaagse festival eind mei, is een begrip in de regio. Wat in 1981 begon als een kleinschalig initiatief is uitgegroeid tot een volwaardige festivaldag met nu dus meerdere tenten en daarmee meer artiesten.

In “Oalles Loco?” brengen de mannen van de Loco Loco Discoshow een mix van inhakers, polonaise en rock’n’roll (bingo!) die zeer goed in de smaak valt bij het publiek.

Klomppop - Town Of SaintsNiet te missen is natuurlijk ook Keessie, die gekleed in een vreselijk fout pak, oude Nederlandstalige klassiekers ten gehore brengt. Helaas lukte het niet het record te verbreken, om meer dan een uur lang (covers van) “Una Paloma Blanca” te spelen. Misschien maar gelukkig ook…

In de Spectra Stage start deze festivaldag met de optredens voor de finale van de lokale Spectra Stag-competitie. Hatred Defined met als zanger een kleinere versie van Anthony Kiedis komt  als winnaar uit de bus.

In de tent wisselen de optredens elkaar snel af, met achtereenvolgend  Wolf in Loveland, Psycho44 enSilverfaces. Opvallend aan Wolf in Loveland is de sterke set die indruk achter laat. Vooral  door het fantastische gitaarspel van Bas van Holt waarbij de geest van Neil Young duidelijk in rondwaarde.

Klompop  - Afterpartees Silverfaces vallen op door hun op jaren zeventig-rock en fraaie uitstraling: een lichtelijk gestoorde, geüniformeerde keyboard-speler, een vrouwelijke ritme sectie en een gave frontman.

Bij de Main Stage raakt het tegen de avond pas vol. Daarvoor hebben Town Of Saints en Afterpartees ondanks het matige – en nog niet opgewarmde –  publiek al een paar mooie sets gespeeld.

Flying Horseman speelt mooi en ingetogen, al valt deze groep voroal op door de introspectieve muziek die tussen al het andere een wat vreemde eend in de bijt is (op een verrassende manier).

Klomppop - Jett RebelAan het begin van de avond vormt Jett Rebel toch wel het hoogtepunt. Met een fantastische show krijgt hij Klomppop plat met zijn,  van Prince geleende uitstraling,  en zijn enorme inzet en muzikaliteit.

Na Jett Rebel is het de beurt aan Kraantje Pappie om een puik staaltje van Nederhop te laten horen. Gave woordspelingen en goed samenspel, maakt ook dit optreden onvergetelijk, zelfs voor niet hip-hop liefhebbers.

Klompop is met deze editie meer en meer uitgegroeid tot een volwaardig festival en met de verrassende programmering is het festijn zeker verdubbeld, dat beloofd wat voor komende jaren!

 

 

Categories: Concerts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: