Home > CD reviews > Mark Blomsteel – Crank It

Mark Blomsteel – Crank It

tekst: Rian de Heer

Mark Blomsteel Crank Itartiest: Mark Blomsteel
album: Crank It
genre: Pop rock – New Country
release: 26 september 2014
label: Coast To Coast

Mark Blomsteel afkomstig uit Rotterdam. Op de hoes lijkt hij zelfs onder de Spijkenisserbrug te staan. Alleen deze muziek komt echter niet uit Spijkenisse of zelfs uit Rotterdam maar uit Nashville.

De Rotterdammer Mark Blomsteel is sinds 2010 hard aan de slag om het in de VS te maken en dat lijkt aardig te lukken. Dit is zijn tweede album waarop hij samenwerkt met  topartiesten die ook met country grootheden als Garth Brooks en Keith Urban hebben samengewerkt.

De muziek klinkt uitstekend, goed gespeeld, smaakvol en radiovriendelijk geproduceerd. De nummers liggen goed in het gehoor en de luisteraar merkt vast bij het afspelen dat je heel snel meezingt. Op de radio heb ik de nummers nog niet gehoord, maar dat komt wellicht omdat ik niet vaak naar dit medium luister.

MarkBlomsteel is een goede zanger en zet de nummers vakkundig en met overtuiging neer.  Allemaal goed en wel maar is het een goede CD? Een die er in hakt en blijft hangen en die velen over tien jaar nog een keer opzetten en meezingen? Nee dit album is een ander kaliber, duidelijk gericht op commercieel radio succes met de doelgroep 25-35 jarige Amerikanen die romantische liedjes willen opzetten tijdens een gezellige avond samen.

De teksten gaan over meisjes, verloren liefdes en nachten vol passie. Maar dan wel erg zoetsappig, zonder enige twist of echte diepgang. Om oppervlakkig te consumeren dus. Toch denk ik dat het ook commercieel niet echt een groot succes zal worden, daarvoor is mis ik net even dat echt eigen karakter.

Zoals eerder vermeld, kan Mark vakkundig en goed zingen, maar mist het eigen stemgeluid. Er ontbreekt een ruw randje of extra gelaagdheid bij de emotie. De teksten zijn goed opgebouwd, maar missen nogmaals diepgang en de echte hookline die hits wel hebben.

De muziek zelf is zeker wel verzorgd, daar valt weinig op aan te merken. Toch zou het geheel beter staan met een uitgesproken geluid. Pas dan komen de teksten en de zang tot zijn recht voor mijn gevoel.

Conclusie

Koop het album voor je vriend of vriendin en draai hem gezellig in de auto op weg naar een weekendje weg, zodat je samen in een echt romantische bui aankomt. Het is kortom prettige luistermuziek met een country randje door deze Rotterdamse zanger.

Rating
6/10

Website
http://www.markblomsteel.com/

Categories: CD reviews
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: