Home > Concerts > Robbie Valentine pakt groots uit bij cd presentatie

Robbie Valentine pakt groots uit bij cd presentatie

tekst: Sabrina Smit
foto: copyright Cristel Brouwer voor Llucky Gallery

RobbieValentine2

De P3 in Purmerend heeft de kleine zaal beschikbaar voor de albumrelease van Robby Valentine. Zeker driehonderd man worden verrast met werk van “Bizarro World” maar ook songs uit oude tijden komen voorbij.

Het is een mooi verzorgd podium voorzien van banners, muziekinstrumenten en bijna geen zichtbare kabels.  Zo oogt het uitnodigend en professioneel.  Het openingsnummer “Bizarro World” geeft eigenlijk weer wat deze avond zal brengen.

De band speelt zeventien nummers va n begin jaren negentig tot het heden, wat naadloos in elkaar over gaat. Valentine’s muziek heeft veel invloeden van grote  bands uit de jaren tachtig, waaraan hij zijn eigen stijl toevoegd. Zo zijn er veel raakvlakken met Queen.

RobbieValentine1Herkenbare arrangementen zoals de koortjes, zijn duidelijk aanwezig. De band speelt een veelzijdig repetoire van ballades tot uptempo, catchy nummers.   Tempowisselingen worden niet geschuwd en ook vele stijlen komen aan bod. Zo varieert het van disco beats tot stevige rock.

Eye-catcher Robby rent van hot naar her. Dan zittend achter zijn piano om vervolgens moeiteloos een gitaar op te pakken. Uiteraard zingt hij vol overtuiging. De bezoeker kijkt zeker zijn ogen uit deze avond. De band heeft er duidelijk veel plezier in en ook vele gasten verschijnen op het podium.

Er is buiten alle drukte om, zeker tijd voor rustige en intieme momenten waarin Robby Valentine zich kwetsbaar opstelt. Zoals tijdens het nummer “Dear Dad.”  Bij “ Believe In You” geeft hij aan dat de hoge octaven niet haalbaar zijn, om het geheel lager in te zetten. Het is een prachtige uitvoering, die mij zeker raakte. Ook waant  menige bezoeker zich terug in de jaren tachtig, dat is zeker.

RobbieValentine4De samenzang met Maria Catharina is bijzonder te noemen, alhoewel het wel iets ingetogener mag worden gebracht op “ Save Myself”. Bescheiden Robby bedankt zijn bandleden en stelt ze voor. Dit getuigd van een goede samenwerking en prima bandleider.

De hele avond betrekt hij de band bij zijn show. De nieuwe single  “You Are Tearing Me Down” laat duidelijk zien welke kant de muziek op gaat en het heeft zelfs raakvlakken uit de R&B hoek, maar dan met een stevig rockrandje.

Aan het einde worden er nog drie toegiften gegeven; beginnend bij “Black Rain” een debuut, want dit nummer is net gerepeteerd en voor het eerst live ten gehore gebracht aan een knusse P3.  Vanuit de zaal is er veel bijval en wordt er al flink meegezongen.

RobbieValentine3Robby Valentine is bijzonder, eigenzinnig, bizar en trekt vooral zijn eigen plan. Hij gelooft in wat hij doet en hoe hij het doet. You love him or you hate him. Ik heb hem in mijn hart gesloten. Voor mij is het gewoonweg een fijne, afwisselende avond met muzikaal vertier!

De show is gedegen, prima voorbereid en zit gewoonweg goed in elkaar. Een cd presentatie waarbij deze muzikant zeker de lat hoog heeft gelegd en dat heeft zeker zijn uitwerking op het publiek. Kortom een geslaagde avond in Purmerend.

 

Categories: Concerts
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: