Home > News > Zwarte Cross – eerste namen zestiende editie met Kreator, Beth Hart en Within Temptation

Zwarte Cross – eerste namen zestiende editie met Kreator, Beth Hart en Within Temptation

De eerste namen voor de zestiende editie van de Zwarte Cross festival zijn bekend. Dit jaar op  20, 21 en 22 juli in Lichtenvoorde. Naast de motorcross, komen er meer dan honderd artiesten op twintig podia.

De eerste namen zijn grandioos, zo zijn Within TemptationDi-rectBeth HartKreatorChef’SpecialTexturesFiddler’s Green en Il Nino bevestigd.

Alle artiesten zijn een uitzonderlijk hoog niveau en we hebben nu al een mooie mix van allerlei genres. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want zeer binnenkort komen we met nog meer binnen- en buitenlandse namen. Er is ook dit jaar weer voor ieder wat wils! ”zegt festivaldirectrice Tante Rikie Nijman.

Er is meer nieuws, ook het theater programma begint vorm te krijgen. Zo is er straattheater, poëzie, cabaret, toneel, en stand-up comedy. Meer dan 800 theaterartiesten op de drie verschillende podia. De eerste theaternamen zijn: Kamagurka, Ronald Snijders, slidegitaar cursus door Alan Gascoigne, De Complimentencabine, Trio Zazi, Johnny Cash Swingnight met Def Americans, Leo Blokhuis, lachmeditatiecursus, “BOOT” door Vincent de Rooij, Frédérique Spigt, André Manuel, Paul Kemper en Ronald Bekking. Bijzonder is dat Arjan Erkel met muziek, vertelt over zijn ontvoering.

Zwarte Cross

Het Zwarte Cross Festival is een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Op de vijftiende editie in 2011 kwamen 152.500 bezoekers, een nieuw record. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts.

Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen. Serieuze motorsport met echte wereldkampioenen wordt afgewisseld met bizarre klassen, waar het helemaal niet om het winnen gaat. Zo deden in het verleden in de superklasse vele kampioenen mee. Zoals Josh Hansen uit de VS vorig jaar en Jeffrey Herlings.

Muziek

vrijdag 20 juli: Within Temptation
zaterdag 21 juli: DeWolff, Asteroids Galaxy Tour, Di-rect, Textures, The Deaf, Frei.Wild, Ben Prestage, Kreator
zondag 22 juli: Beth Hart, Chef’Special, Fiddler’s Green.
De speeldata van Ill Nino, Backcorner Boogie Band, en The Swinging Mood Orchestra worden later bepaald.

Kaarten

Kaarten zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via de website. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht. Tot en met 31 mei 2012 gelden goedkopere tarieven.

Prijzen tot en met donderdag 31 mei 2012.
dagkaart: € 25,00 p.p.
drie-dagenkaart: € 62,50 p.p.
campingkaart: € 100,00 p.p. excl. toeristenbelasting
(CJP leden krijgen € 10,00 korting)
Jeugdkaart (t/m 16 jaar): € 10,00 p.p.
kinderen onder 1.40 meter: Gratis entree!
caravankaart: Uitverkocht!

Prijzen vanaf vrijdag 1 juni 2012 , kassaprijzen.
dagkaart: € 30,00 p.p.
drie-dagenkaart: € 75,00 p.p.
campingkaart: € 110,00 p.p. excl. toeristenbelasting
(CJP leden krijgen € 10,00 korting p.p.)
jeugdkaart (t/m 16 jaar): € 10,00 p.p.
kinderen onderen 1.40 meter: Gratis entree
caravankaart: Uitverkocht!

Meer informatie op de vernieuwde website: http://www.zwartecross.nl

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment